20. 05. 2024 Bernard 25°C Prehánky, búrky

Noc múzeí a galérií v Lučenci

24.01.2024 Autor: Annie
Termín: 18.05.2024 Mesto:Lučenec Zdroj:stránka organizátora
i 7599277

Zdroj: muzeum.sk

Jedna z májových sobôt patrí už tradične podujatiu Noci múzeí a galérií. Jej XX. ročník pripadne na 18. mája 2024. Počas podujatia predstavíme stálu expozíciu „Poklady minulosti” cez detaily vystavených artefaktov. Súbežne s Nocou múzeí a galérií prebieha v našich výstavných priestoroch výstava 70 rokov ochrany Šomošky.

Aktuálny ročník Noci múzeí a galérií sa v Novohradskom múzeu a galérii zameria na aktivity pre rodiny s deťmi. Predstavíme nové koncepty pripravovaných zážitkových aktivít k výstavám. Príďte sa spolu zahrať do múzea. V Škriatkovom ateliéri bude na váš čakať hra „Lovci detailov.

V priestoroch Novohradského múzea a galérie budú pre rodiny s deťmi pripravené rôzne enviro hry a programy viažuce sa k prírodnému a kultúrnemu dedičstvu nášho regiónu. Predstavíme náš “Kúzelný kufrík”, inkluzívnu vzdelávaciu pomôcku, na vytvorenie neformálneho vzdelávacieho programu, v rámci ktorého sa zapájajú viaceré zmysly.

Večerný program začne v našej záhrade koncertom skupiny Jazzin mood. A po zotmení historik NMG predstaví príbeh obsadenia Šomošky.

Ďalšie aktivity počas Noci múzeí a galérií sú koncipované ako individuálne pre jednotlivých návštevníkov. V priestoroch NMG budú pripravené stanovištia s potrebným materiálom. Užite si čas strávený v Novohradskom múzeu a galérii podľa seba.

Program:

  • 16:00 - 23:00 - Ukryté v detailoch - nekomentované individuálne prehliadky stálej expozície
  • 16:00 - 19:00 - NMG pre rodiny s deťmi, animačné programy k výstave 70 rokov ochrany Šomošky a k stálej expozícii Poklady minulosti
  • 17:00 - Predstavenie projektu Inkluzívna vzdelávacia pomôcka - kúzelný kufrík, ktorý si budú môcť návštevníci vyskúšať a preniesť sa na chvíľu do sveta znevýhodnených skupín
  • 18:30 - Príbeh huslí, prednáška L. Kobličeka o výrobe huslí
  • 19:30-21:00 koncert skupiny Jazzin mood v priestoroch záhrady
  • 22:00 Príbeh obsadenia hradu Šomoška v r. 1575 a život v pohraničnom území

Napíšte komentár