14. 05. 2024 Bonifác 23°C Jasno

Pandémiu deťom vysvetľujme, nestresujme ich

Autor: Laura , Foto: raabe.sk, PR správa
HL ilustracnafoto 15 november

Zdroj: raabe.sk

Čo prežívajú v súvislosti s ďalšou vlnou naše deti? Možno sú zmätené, boja sa, pretože situácii nerozumejú. Vraj im školy a škôlky nezavrú, ale zatvorených tried pribúda. Ako sa s deťmi rozprávať na tému koronavírus? Nepanikáriť a vysvetľovať! Buďme zodpovední a naučme to aj naše deti.

Dvaja noví pomocníci

Najlepšou cestou je komunikovať, zhovárať sa. Na to prichádzajú do rodín pomocníci - jedinečné a originálne pracovné zošity Filipko a zatvorená škôlka (pre škôlkarov)Filip a zatvorená škola (pre školákov). Bez zbytočného zveličovania, adekvátnou detskou rečou a primerane veku vysvetľujú všetko, čo s pandémiou súvisí. 

Filipko a zatvorená škôlka je príbehom malého Filipka, ktorému kvôli koronavírusu zatvorili škôlku. Rieši ako sa pred vírusom chrániť, ako dodržiavať hygienu, prečo musíme zostať doma. Aké sú príznaky ochorenia, prečo jesť vitamíny a ako je dôležité očkovanie. Obsahuje množstvo vyfarbovania, zábavných a tvorivých úloh a doplňovania. Pomáha rozvíjať grafomotoriku, pozornosť, učí deti písmená, číslice, tvary a predčitateľskú gramotnosť.

3D Filipko MS4

Zdroj: raabe.sk

Filipko vnutro

Zdroj: raabe.sk

 

Filip a zatvorená škola je pracovný zošit pre prvostupniarov plný informácií o koronavíruse, vysvetľuje pojem imunita, očkovanie a témy súvisiace s ochranou zdravia, aj ako chrániť starých rodičov. Hlavná postava Filip kladie otázky odborníkom z lekárskeho prostredia. Obsahuje aj kreatívnu časť, kde si deti trénujú logické myslenie, pozornosť, cibria prácu s číslami, riešia doplňovačky, tajničky a kvízy, kreslia a vyfarbujú.

3D Filip ZS3

Zdroj: raabe.sk

Filip vnutro

Zdroj: raabe.sk

 

Pracovné zošity sú užitočnou pomôckou na vysvetlenie nových podmienok a javov v pandemickej situácii. Podnecujú komunikáciu v rodine, posilňujú rodinné vzťahy a podávajú pomocnú ruku v boji proti strachu a obavám, ktorý deti často nevedia vyjadriť či pomenovať.

 

Napíšte komentár